• Admin
  • donderdag 4 juli 2024 15:50

Belcar Skylimit Sprint Cup start tweede seizoenshelft in Spa-Francorchamps!

Dit weekend trapt de Belcar Skylimit Sprint Cup, in de marge van de 25 Uur Fun Cup, het tweede luik van het seizoen 2024 af. Het F1-circuit in Spa vormt het strijdtoneel waarop meer dan 50 deelnemers opnieuw de degens kruisen. Het recept is ondertussen gekend en wordt alom gesmaakt: twee sprints van 30 minuten boordevol actie en strijd!

Een blik op de tussenstanden aan de vooravond van de tweede seizoenshelft. Met vier klassezeges op rij voert BSSC4-rijder Bram Hendrix de algemene tussenstand van de Belcar Skylimit Sprint Cup aan. Hij beschikt over een voorsprong van vijf punten op het BSSC6-trio Raf, Andries en Patrick Beliën, die op hun beurt drie punten bonus tellen op BSSC5-leider en Renault Clio-expert Tom Van Eenaeme. Voornoemde rijders voeren tevens de tussenstand in hun klasse aan, met Rajko Pagen (BSSC3), Jonathan Demoulin (BSSC2) en Stella Keutmann/Nele Von der Ruhren (BSSC1) op kop in de overige klassen.


Voor de tweede maal in 2024 trekt de Belcar Skylimit Sprint Cup naar Spa, al is er één grote verandering. “Grote delen van het circuit werden onlangs opnieuw geasfalteerd en dat heeft toch een bijzonder grote impact”, weet promotor Andy Jaenen. “We zagen de voorbije weken dat wagens gevoelig snellere tijden neerzetten en gezien de Belcar Skylimit Sprint Cup een klasse-indeling hanteert op basis van rondetijden, dringt zich een aanpassing op ten opzichte van onze vorige meeting, begin mei. Voor de start van de eerste kwalificatiesessie zullen we de aangepaste indeling bekendmaken.”

De Belcar Skylimit Sprint Cup blijft in 2024 imponeren en kan ook in Spa bogen op een deelnemersveld dat zowel kwalitatief als kwantitatief sterk oogt. Meer dan 50 wagens, verdeeld over de zes gekende klassen, tekenen present, met bovendien een extra kandidaat voor de algemene zege. “Dat klopt, Yardy Hoogwerf is terug van weggeweest”, bevestigt Jaenen. “Hij won vorig jaar meteen in het openingsweekend en ook dit weekend verwacht ik dat hij sterk voor de dag zal komen in zijn Cupra TCR. De concurrentie is alvast gewaarschuwd! Gezien we dit weekend racen als voorprogramma van de 25 Hours Fun Cup, oogt het tijdschema wat atypisch. We kwalificeren niet enkel op vrijdag, maar werken vrijdagavond om 19u10 al één sprint af. Op zaterdagnamiddag staat race 2 op het programma, vanaf 15u35.”

Naast de Belcar Skylimit Sprint Cup, ontfermt Skylimit Events zich in samenwerking met Circuit Zolder ook over de Race Promotion Night in november. Op goed vier maanden voor de start, oogt de deelnemerslijst veelbelovend. “De inschrijvingen voor de Race Promotion Night op 16 november stromen vlot binnen”, stelt een tevreden Andy Jaenen. “We naderen de kaap van 20 deelnemers, wat zo vroeg op het jaar ongezien is voor deze wedstrijd. Ik ben ervan overtuigd dat onze beslissing om de wedstrijd te organiseren in de geest van de Belcar Skylimit Sprint Cup aan de basis ligt van de hoge interesse. Ik verwacht dat er zich nog een flinke schare deelnemers gaat melden en dus nodigen we alle geïnteresseerden uit om met ons in contact te treden (via info@skylimitevents.be) zodat wij vanuit de organisatie kunnen assisteren om de plannen te concretiseren en eventueel bij te dragen aan het matchen van vraag en aanbod op vlak van rijders.”